Zašto baš optimizacija?

Ciljevi i izbori

Kao i svake nove godine, i ove želiš mnogo toga. Možda se na tvojoj listi nalazi evergreen to-do 21. vijeka, više vremena sa porodicom. Na njega se lako nadovezuje više vremena za čitanje, organizovaniji život i redovan trening.

Lako je nadovezati paradoks izbora na sve to. Što je više opcija, manje smo odlučni. Tu se javljaju dva problema. Prvi, gubimo više vremena na donošenje same odluke, i drugi, odluka koju donesemo automatski uzima dio vremena koji imamo na raspolaganju tog dana. 

Ako smo dešnjaci, tek kada uradimo nešto lijevom rukom, shvatimo koliko je zapravo preciznosti potrebno za taj zadatak. Vremenom, brzina kojom izvršavamo neki zadatak se smanjuje, i mi taj proces sve više automatizujemo. Ipak, samom automatizacijom ne postižemo optimalne rezultate. Samo zato što izvršavamo akciju sa “pola mozga” ne znači i da taj proces optimizujemo.

Šta je optimizacija?

Optimizacija je proces kojim x činimo savršenim, potpuno funkcionalnim ili što je moguće efikasnijim. U matematici, optimizacija se odnosi na proučavanje problema u kojima se traži maksimizovanje ili minimizovanje realne funkcije prema određenim pravilima. 

Zašto je optimizacija tema na aleksandra.ga?

Zato što imaš sva ta interesovanja i zaslužuješ da ih i istražiš. Zato što je dan ograničen, ali tvoji izbori ne moraju da budu. Optimizacija je najbolji način da sebi omogućiš vrijeme i novac. Optimizacijom dostižeš najefikasniji nivo upotrebe svog vremena. 

Najvažnije, optimizacija rješava dva problema koja imamo kada biramo. Omogućava nam da maksimizujemo korisnost koju nam naša aktivnost donosi, a minimizujemo volju koju gubimo praveći izbore.

Optimizujući dio po dio, gradimo poboljšanu verziju sebe. Isprobavajući, postajemo svjesniji onoga što želimo, i tako, svaki naš sledeći izbor ima smisla.

Kako se digitalna optimizacija uklapa u to?

Naše digitalno prisustvo znatno utiče na prilike koje imamo. Primjera gdje je ono presudno za dobijanje posla, odnosno otkaza, je mnogo. Zašto onda dozvoliti da jedina slika o nama, bude slika sa društvenih mreža, slučajnih novinskih isječaka i slabo uvezanih informacija. Umjesto, možemo izgraditi našu verziju sebe, svojih vrijednosti i baze znanja. Na taj način, ne samo što imamo glas, već i dajemo priliku drugima da vide uvezanu sliku, po sopstvenoj mjeri. Kreirajući digitalnog sebe, kreiramo i nove prilike.

Šta ja mogu da uradim da ti pomognem ?

U moru informacija, jako je tesko pronaći konkretne korake od početnika koji nije siguran šta odabrati, šta može besplatno dobiti, i šta apsolutno nije potrebno. Tehnologije nisu komplikovane dok ih mi ne učinimo takvim.  Šta ćeš kreirati, to je do tebe. Moj je zadatak da ti pokažem kada, gdje i kako da optimizuješ svoje digitalno prisustvo. 

Sve što ostaje je da ispričaš svoju priču.

www.000webhost.com